Leerlingen

1604831_1429744870637452_7481198759875744600_n In drie stappen naar je MaS.

        

 

 

 

 

 

 

Stap 1        Bedenk waar je stage zou kunnen lopen

Bedenk zelf waar je mogelijk een Maatschappelijke Stage (MaS) kunt lopen. Misschien doe je al vrijwilligerswerk of kun je stage lopen bij de sportvereniging waar je lid van bent. In dat geval kun je contact opnemen met mensen “uit je eigen kring”. Ook mag je dit jaar mantelzorg taken doen: bv een boodschapje doen voor je opa/ oma die (bv) slecht ter been zijn. Of wat klussen in de buurt. Voorwaarde is wel dat je dit het hele jaar kan doen en zo je 25 uren kan volmaken.(bijvoorbeeld door elke week een klusje doen) Ook is er een mogelijkheid om een combinatie te maken met een andere stage.

 Let op: Met een aantal stagebieders hebben we afspraken gemaakt zoals SC Joure ,Museum Joure, de Bibliotheek en zorginstellingen zoals Flecke, Vegelinstate, en Doniahiem. Deze organisaties hebben stageplaatsen(vacatures) DEZE MAG JE DUS NIET ZELF BENADEREN. Hiervoor moet je inschrijven zie stap 2b

 Stap 2        Op zoek naar een stageplaats

Bedenk van te voren:

         A       Waarom je kiest voor de stageplek;

         B       Wat je van de stage kunt verwachten;

         C      Wat jouw taken zouden kunnen zijn en of je deze leuk vindt.

 

A       Stel dat je al volleybaltrainer bent bij de volleybalclub en je zou het leuk vinden om dit ook voor je MaS te doen. Dan kun je vragen aan de vereniging of je hier jouw stage mag lopen. Of stel dat je iemand kent bij de buurtvereniging of het dorpshuis. Die persoon kun je ook vragen of jij je, in het kader van jouw MaS, in mag zetten bij allerlei activiteiten. Neem het “eigenstageplaatsformulier” (deze vind je in de bijlage) mee naar je toekomstige stagebegeleider en laat deze invullen als je hier stage mag lopen.  Als je op bovengenoemde manier een stageplek vindt, dan ga je naar de stagecoördinator op school en je vraagt of school ook akkoord is met deze stageplaats. Zo ja, dan krijg je een handtekening van je stagecoördinator. Ook je ouders moeten toestemming geven.

Let op: Hier heb je twee weken de tijd voor. Vanaf 27 mei 2015 willen we graag weten waar je voor gekozen hebt. Je kunt je melden bij meneer T.Pander en vraag je akkoord. De uiterlijke datum waarop je een stageplaats moet hebben is voor 22 juni 2015  

 

B       Als je nog geen idee hebt wat je zou willen doen, lees dan eerst even de leerlingengids door die op de websites staat van Miks welzijn en van jouw school. Hierin staan allerlei tips en testjes om te ontdekken wat voor stage goed bij je zou passen. Daarnaast heeft Miks welzijn ook een aantal leuke stageplaatsen waar je gebruik van kan maken. Kijk voor meer informatie in de leerlingengids en het vacatureboekje Skarsterlân 2015-2016 . www.vsp-joure.nl/mas/downloads

      Vanaf woensdag 27 mei na 13.00 kun je je inschrijven voor een vacature uit het boekje bij Dhr.T Pander.Hier ligt een inschrijfformulier klaar. Je moet je uiterlijk hebben aangemeld voor een stage op 22 juni 2015.

 

 Stap 3 Contact

 Nadat je jouw keuze hebt vastgelegd krijg je van dhr Pander een briefje mee met daarop de naam en het telefoonnummer van de stagebieder. Je moet dan zelf contact opnemen met je stagebieder en een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek. Neem in ieder geval voor je vakantie contact op met deze contactpersoon, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden over je stage. Ook als je stageperiode later in het jaar begint is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de contactpersoon zodat je zeker en op tijd weet dat alles geregeld is. Heb je zelf een stageplaats geregeld dan kun je met de contactpersoon afspraken gaan maken over je stage.

Gefeliciteerd: je hebt nu een stageplaats. Om je verder te helpen met je stage en wat er allemaal moet gebeuren verwijzen we je door naar de “leerlingen-stage-gids” http://vsp-joure.nl/mas/downloads/. Hier vind je verder alle informatie over de MaS.

imagesCA8SN5D5