Punt Twa

Punt Twa

Het vrijwilligers Servicepunt, Steunpunt Mantelzorg van Miks welzijn en de Stipepunten van Timpaan welzijn zijn vanaf dinsdag 13 oktober 2015 samen verder gegaan onder de naam Punt Twa http://www.punttwa.nl/.

Bij Punt twa staat de burger in De Fryske Marren niet alleen, want Twa staat voor twee! Een team van deskundige vrijwilligers ondersteund door professionals staat klaar voor hulp op het gebied van vrijwillige inzet, mantelzorg en regelhulp.

Vrijwillige inzet
In Nederland doen ruim 5,6 miljoen mensen vrijwilligerswerk in verschillende sectoren zoals sport, natuur, en cultuur. Nieuwe vrijwilligers zijn soms lastig te vinden en mensen die vrijwilligerswerk willen doen weten soms niet goed waar ze terecht kunnen. Punt Twa geeft informatie en helpt bij de bemiddeling.

Wilt u graag vrijwilligerswerk doen? Punt Twa helpt u graag op weg.

Na een persoonlijk intakegesprek zoeken we samen met u naar leuk en passend vrijwilligerswerk. Ook via onze vacaturebank op www.punttwa.nl/vacaturebank kunt u zelf naar actuele vacatures in de omgeving zoeken en hierop reageren. Daarnaast verstrekken we informatie en advies aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligersacademie Fryslân
De Vrijwilligersacademie is een digitaal knooppunt waar zowel vrijwilligers, mantelzorgers, als gerichte organisaties terecht kunnen om hun kennis met elkaar te delen. Het doel van de Vrijwilligersacademie Fryslân is het leveren van een bijdrage aan een breed, gevarieerd en kwalitatief goed scholingsaanbod voor vrijwilligers en mantelzorgers in alle sectoren die het vrijwilligerswerk ondersteunen.
De VAF brengt vraag en het aanbod van vrijwilligersopleidingen bij elkaar.  Het initiatief voor de VAF komt van Partoer en heeft als partners Doarpswurk, Sport Fryslân, Timpaan Welzijn, Keunstwurk, WellZo, Miks welzijn en KEaRN Welzijn.

Meer informatie over de Vrijwilligersacademie Fryslân vindt u hier.

 337122_4185062866623_1600439196_ologo punt twa