Senioren op stap naar het Drents Museum

Bent u 70+ en woont u in De Fryske Marren? Wilt u graag een museum bezoeken, maar lukt dit niet meer, bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen? Ga dan mee met de Museum Plus Bus, georganiseerd door Miks welzijn en het Dienstencentrum Senioren te Lemmer. Op woensdag 19 september 2018 rijdt de bus vanuit Lemmer en Joure naar het Drents Museum.

Opstapplaatsen en tijden

  • 15 uur, Lemmer (Dienstencentrum Senioren, Wiepke Hofstraat 8, achterzijde Suderigge);
  • 15 uur, Joure, Miks welzijn, Brugstraat 1)

Tussen 17.00 en 18.00 uur wordt u weer afgezet bij uw opstapplaats.

Het programma

De bus rijdt u rechtstreeks naar het Drents Museum, waar de koffie klaar staat. Na de koffie krijgen we een rondleiding en genieten we van de lunch in de Statenzaal of het Museumrestaurant. Daarna kunt u nog ruim een uur zelf rondkijken in het museum.

Het Drents Museum

Het Drents Museum is gevestigd in onder andere het prachtige oude Provinciehuis en de Abdijkerk in Assen. Naast de vaste collecties zijn er interessante tentoonstellingen:

  • Iran, bakermat van de beschaving. De bezoeker staat oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran.
  • Vier jaargetijden. De metamorfose van de natuur te zien op schilderijen en voorwerpen uit de collectie van het Drents Museum.
  • Uit fijn hout gesneden. De fantastische houtsnedes van Julie de Graag.

Bezoek ook de dwaaltuin, met 12.000 planten, zo uitgekozen dat er het hele jaar iets bloeit.

De Museum Plus Bus wordt gesponsord door de Bankgiro Loterij en georganiseerd door Miks welzijn, in samenwerking met het Dienstencentrum Senioren te Lemmer.

Kosten

Dankzij de sponsoring van de Bank Giro Loterij zijn de kosten € 11,= per persoon (inclusief vervoer, entree, rondleiding, koffie en lunch bestaande uit twee broodjes, fruit en zuivel). U betaalt dit in de bus. Graag gepast.

Begeleiding

Er gaan drie begeleiders mee, die u onder andere kunnen helpen met in- en uitstappen. Uw rollator of opbouwbare rolstoel kan mee in de bus. Er is plek voor twee rolstoelgebruikers. Voor hen wordt extra begeleiding ingezet.

Opgave tot 17 juli a.s.

Wilt u mee? Meldt u zich dan voor 17 juli 2018 aan. Vol = vol!

Opgave oud Lemsterland           : Dienstencentrum Senioren (Jan Venema) ( 0514-561937.

Opgave rest DFM                      : Miks welzijn ( 0513-414593.