Gezellig Afhaakfeest

Afgelopen zaterdag is het Haak-maar-aan project in De Fryske Marren afgesloten met een gezellig Afhaakfeest in het gebouw van Miks welzijn. Ruim veertig vrouwen waren daarbij aanwezig.

In november 2015 startten in deze gemeente de Haak-maar-aan groepen. Zij haakten aan bij het mienskipproject De Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld. Dit project heeft als doel om mensen met elkaar te verbinden. Uiteindelijk wil men  met zo’n tienduizend dekens de Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld realiseren. Overal in Fryslân, maar ook buiten de provinciegrenzen en zelfs over de hele wereld, wordt druk gehaakt om dit doel te bereiken.

In de vier bibliotheken in De Fryske Marren gingen ruim veertig vrouwen aan de slag. Elke maand kwamen ze bij elkaar. Miks welzijn en Bibliotheken Mar&Fean ondersteunden dit project. Na twee en een half jaar zijn er bijna 440 dekens klaar. Een geweldige prestatie en dat werd afgelopen zaterdag gevierd. Eén van de initiatiefnemers van het project DGGDW, Esmeralda de Vries, vertelde over het ontstaan, doel en verloop van dit project en over de presentatie van alle 10.000 dekens in Park Vijversburg in Tytsjerk op 14 en 15 juli.

Komend najaar gaan de dekens naar personen en instellingen die ze goed kunnen gebruiken. https://www.facebook.com/GGDW2018/

Janny Schouwerwou, wethouder in De Fryske Marren, sprak haar waardering uit voor de inzet en arbeid van de haaksters. Zij sprak uit eigen ervaring, want ook Schouwerwou heeft een gehaakte deken aangeleverd.

Het doel van het project, verbinding/mienskipsgevoel, is zeker bij de haaksters in DFM ontstaan.
Na de zomerperiode komen de vier groepen weer bij elkaar in de bibliotheken. Voor de gezelligheid maar ook om weer aan de slag te gaan voor een nieuw doel.

Foto’s:
1. Over (of toch liever er langs…) de loper van gehaakte dekens naar binnen
2. Allerlei soorten dekens: prachtige afbeeldingen of een ratjetoe van gekleurde blokjes
3. Esmeralda de Vries vertelt enthousiast over ontstaan, verloop en afronding van het project
4. Een heerlijke broodbuffet ter afsluiting voor de Haak-maar-aan groepen in DFM
5. De laatste serie dekens van DFM gaan mee naar Leeuwarden

 

260518 - afhaakfeest 1260518 - afhaakfeest 2260518 - afhaakfeest 4260518 -afhaakfeest 6260518 - afhaakfeest 9