Dinsdag 15 mei Halte 8 met als thema Eenzaamheid & Zingeving.

Eenzaamheid wordt gezien als een groot en veelvoorkomend probleem in Nederland. Het treft mensen uit alle lagen van de samenleving en in alle leeftijdscategorieën. Er is niet een pasklare oplossing voor eenzaamheid, omdat er verschillende vormen van eenzaamheid zijn en ieder persoon is uniek, dus ervaart het leven weer anders. Het is een subjectief gevoel wat meer dan 5 miljoen mensen in Nederland in meer- of mindere mate treft. 

Tijdens deze laatste Halte 8 avond van dit seizoen, gaan Wiesje Doorenspleet en Marike Feenstra graag met u in gesprek over eenzaamheid. Zij hebben een training gevolgd over eenzaamheid en zingeving aan het Talma lectoraat van de NHL. Waar voorheen een soosochtend of bingo de oplossing leek voor eenzaamheid, is dat in deze tijd niet meer het geval, maar wat dan wel.

Hoe herken je eenzaamheid eigenlijk en hoe maak je eenzaamheid bespreekbaar? Hoe kun je leren omdenken? Hoe zorg je ervoor dat je niet invult voor de ander? 

Iedereen is van harte welkom bij de Halte 8 avonden, mensen die het thema interessant vinden, mensen die iemand kennen waarbij ze eenzaamheid vermoeden, mensen die zich eenzaam voelen, of mensen die met/voor mensen werken die eenzaamzijn. Hoe meer mensen, hoe meer inzichten, verhalen en inspiratie voor elkaar. 

Deze Halte 8 avond vindt plaats op dinsdag 15 mei in Sociaal Cultureel Centrum ’t Haske aan de Dubbelstraat 10 in Balk. Aanvang is 19.45 uur, vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom en staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. De toegang is gratis. Halte 8 is een ontmoetingscafé dat eens per 2 maanden wordt georganiseerd door AanZet, Stichting Mantelzorg GS, Tinz, Buurtzorg, Hof en Hiem, Patyna, Miks welzijn en Thuiszorg ZwF. Het is een informatief ontmoetingsmoment om op een laagdrempelige manier contact met elkaar te maken en informatie te krijgen.0001 

Vervoer nodig?

Mocht u vervoer nodig hebben, neem dan contact op met de Hulplijn Vervoer. Dit zijn vrijwilligers die u tegen een kleine bijdrage op de plek van bestemming kunnen brengen en weer ophalen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30u en 10.00u via 0514- 60 4700.

Als u vervangende mantelzorg nodig heeft, kunt u gebruik maken van Stand-By, bereikbaar via 0513- 414 593.