Met VrouwenPRAAT! beter Nederlands praten

Flyer Vrouwenpraat        Goed Nederlands praten is nog niet zo makkelijk. Vooral als het Nederlands niet je moedertaal is.
Daarom starten Bibliotheken Mar en Fean en Miks welzijn vanaf maandagmorgen 16 april met VrouwenPRAAT!; een praatgroepje voor vrouwen uit Joure en omgeving. Je bent van harte welkom om mee te doen als je klaar bent met de inburgering. Of als je geen inburgering hebt gehad omdat je hier al heel lang woont of vrijstelling kreeg.

Beter Nederlands praten geeft zelfvertrouwen
Tijdens de inburgering is er veel aandacht voor het Nederlands. Voor schrijven en lezen, en ook voor praten. Na de inburgering is het heel belangrijk om dit te blijven oefenen. Want als je het moeilijk vindt om Nederlands te praten kan dit je onzeker maken in contacten. Een kort gesprekje in de winkel, op het schoolplein of met de buren is dan meer spannend dan leuk! Bij VrouwenPRAAT! oefen je elke week, waardoor je steeds beter Nederlands durft te praten. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en dit maakt het contact met Nederlanders gemakkelijker. Een leuk gesprekje voeren met je buurvrouw, de juf op school of een kassière van de supermarkt wordt dan juist leuk! Door zo’n gesprekje kan zomaar een nieuwe vriendschap ontstaan. En misschien durf je door deelname aan VrouwenPRAAT! na een tijdje zelfs de stap naar een sportvereniging, een cursus of (vrijwilligers)werk te zetten!

Elke maandagmorgen bij Miks in Joure
VrouwenPRAAT! vindt vanaf 16 april elke maandagmorgen van half 10 tot 11 uur plaats bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure.
Deelname aan VrouwenPRAAT! is gratis, alleen voor koffie en thee vragen we een kleine bijdrage.
In dit groepje leer je steeds beter Nederlands praten, in een gezellige en veilige sfeer. Drie vriendelijke en geduldige vrijwilligsters helpen hierbij. Iedere vrouw
kan op haar eigen niveau meedoen. Soms ga je met elkaar op excursie naar een organisatie, zoals de bibliotheek of een zorgcentrum voor ouderen.

Wil je meedoen? Geef je snel op.
Lijkt het je goed en leuk om mee te doen aan VrouwenPRAAT!? Geef je dan snel op! Dit kan door een mailtje met je gegevens te sturen naar joure@digitaalhuis.frl. Of te bellen met de bibliotheek 0513-412086 of met Miks 0513-414593. Maar je kunt hiervoor natuurlijk ook even binnenlopen bij Miks of de bibliotheek, Merk 31 in Joure.