Training discriminatie in je vrijwilligerswerk

Discriminatie… Oók in vrijwilligerswerk kun je dit tegen komen. Maar wat doe je er aan? Hoe reageer je op bedekte of onbedekte grappen en uitspraken als je die als discriminerend ervaart? In deze workshop krijg je meer zicht op discriminatie, de onderliggende oorzaken, het effect ervan en – misschien wel het belangrijkste – hoe je het bespreekbaar kunt maken. Op vrijdag 23 februari van 10.00-11.30 vindt deze workshop plaats. De Training word verzorgt door Bianca Osinga.
Aanmelden kan via Miks welzijn 0513-414593. * Met inzet van de vrijwilligersvoucher van de Vrijwilligersacademie is de training gratis 
( U wordt via Miks welzijn ingeschreven als workshop deelnemer bij de vrijwilligersacademie)

 

Omschrijving 

In deze workshop ga je aan de slag met de volgende onderdelen:

•           Wanneer is iets discriminatie?

•           Wat zit er achter discriminatie?

•           Wat is het effect op jou?

•           Hoe maak je het bespreekbaar?

Resultaat

Je hebt aan het eind van de workshop meer zicht op discriminatie, de mogelijk onderliggende oorzaken en het effect van discriminatie op jezelf. Daarnaast heb je handvaten gekregen om discriminatie bespreekbaar te maken. Je kunt assertief reageren op discriminerende uitspraken, zonder de verbinding met de ander te verliezen.

Voor wie? 

Vrijwilligers-