Buurtbakkie met Tabletpret van start in Terherne

Woensdagmorgen 3 mei gaat in Terherne het proefproject ‘Buurtbakkie met Tabletpret’ van start.  Zestien deelnemers en vier vrijwilligers hebben zich hiervoor opgegeven. Zij gaan acht weken onder het genot van een lekker bakkie koffie op een speelse manier ervaring opdoen met een tablet.

‘Buurtbakkie met Tabletpret’ is een initiatief van de Bibliotheek en Miks welzijn, beide werkzaam voor de inwoners van gemeente De Fryske Marren. In Terherne doen zij dit in samenwerking met Dorpsbelang en dorpshuis de Buorkerij. De belangrijkste doelen van dit project zijn:
– senioren samen brengen in dorpen waar geen of weinig ontmoetings- mogelijkheden zijn.
– senioren in een ongedwongen sfeer in contact te brengen  met de digitale wereld en ervaring laten opdoen met de vele mogelijkheden van een tablet.

Het is de bedoeling dat komend najaar/winter ook in drie andere dorpen van gemeente De Fryske Marren ‘Buurtbakkies met Tabletpret’ starten. Daarna zetten de bibliotheek en Miks welzijn alle bevindingen in een draaiboek, die voor alle andere dorpen ter beschikking komt.

Wilt u nu al meer weten over dit project? Neem dan contact op per mail met Rosalie de Konink. Per mail  rdekonink@miks-welzijn.nl of telefonisch via Miks: 0513-414593.

Confused senior couple holding their new tablet PC.  Blank computer screen ready for your text.

Buurtbakkie met Tabletpret