40 jaar Miks en afscheid directeur Tjitske Stegenga

Tjitske Stegenga kan terugkijken op een mooi afscheid en jubileum van Miks welzijn. Woensdag 29 juni vierde Miks welzijn zijn veertigjarige bestaan. Deze gebeurtenis werd gevierd met een symposium. Naast deze feestelijke gebeurtenis vond ook het formele afscheid van Tjitske Stegenga plaats. Zij nam afscheid als directeur-bestuurder van Miks welzijn.

IMG-20160713-WA0020Mede door de inzet van de vrijwilligers van het Sociaal Beheer is de dag perfect verlopen. Na de lezing van Jos van der Lans, o.a. bekend van zijn publicaties Burgerkracht en Eropaf, leverde ook wethouder Schouwerwou een bijdrage geleverd. Tjitske Stegenga zelf blikte terug op veertig jaar Miks welzijn; veertig jaar lang zetten medewerkers en vrijwilligers zich hart en ziel in voor een leefbare samenleving.

Tjitske verliet Miks niet met stille trom. Donderdag 7 juli vond het informele afscheid van Tjitske plaats met medewerkers, stagiaires en vrijwilligers, onder het genot van een hapje, bbq, drankje en een optreden van slagwerkgroep “Lady’s Hardware”. Ook werd Tjitske door een erehaag van medewerkers, stagiaires en vrijwilligers gedragen. “Ik heb alles aan jullie gegeven wat ik kon geven de afgelopen zeven jaren,” aldus Tjitske, in een ontroerende speech. “Ook mijn hart, en die zal hier nog wel even blijven liggen.”