Vrouwendag Joure met workshops, eten en dans

Voorbereiding van de hapjes

Vrijdag 11 maart j.l. werd de Vrouwendag Joure gevierd, met dit jaar als thema: Prachtig en Krachtig
Zo’n 50 vrouwen, afkomstig van verschillende generaties en culturen, deden mee aan allerlei workshops, de Meat&Eat en het dansfeest.

20160311_182331 klein

Het buffet

 

 Tijdens de gezamenlijke startactiviteit werden de stembanden gelijk goed gesmeerd. Emely van It Toanhús leerde de aanwezige vrouwen twee vrolijke liedjes.
Daarna kon men deelnemen aan één van de drie workshops. Vooral de workshop Weerbaarheid werd erg gewaardeerd. Hierin werd aandacht besteed aan lichaamstaal, uitstraling en stemgebruik en de deelneemsters leerden een aantal makkelijke zelfverdedigingstechnieken aan. Maar ook de workshop Werelds Lekker bleek zeer in trek.

20160311_200729 klein

Workshop Zumba

Tijdens de Meet&Eat konden alle vrouwen zich dan ook te goed doen aan de wraps, nacho’s en empanada’s, die in de workshop waren gemaakt.
Na het eten werd een vrolijke Over De Streep gedaan. Dit leverde  veel herkenning en hilariteit op. Tevens kon men genieten van een Arabische dans en een prachtig liefdeslied. Wat een talent. Kippenvel.

Aan de workshop Zumba werd door jong en oud enthousiast meegedaan, waarna nog heerlijk werd gedanst op zowel Westerse popmuziek als Oosterse klanken. Het was weer een vrouwendag om niet te vergeten!