Opening Vrijwilligersacademie Fryslân

11037183_574746796006016_1404171068508461668_nDe omvang van het vrijwilligerswerk en de kwaliteitseisen nemen toe. We zorgen meer en langer voor elkaar, we houden voorzieningen in dorpen en wijken als vrijwilligers in stand en als we een uitkering ontvangen, wordt van ons een tegenprestatie gevraagd .Om de kwaliteit van zorg en tal van voorzieningen op een hoog peil te houden, zijn er in verschillende plaatsen in het land vrijwilligersacademies opgericht. Stichting Partoer heeft het initiatief genomen om samen met andere organisaties in Fryslân een Vrijwilligers Academie te ontwikkelen.

 Na een voorbereidingsperiode van zo’n anderhalf jaar, waar diverse organisaties bij betrokken waren, is maandag 11 januari jl. de Vrijwilligers Academie Fryslân officieel van start gegaan. Ingrid van de Vegte, directeur van Partoer, verrichtte samen met gedeputeerde Michiel Schrier de officiële openingshandeling van de Academie. Daarna zetten de eerste zeven strategisch partners (waaronder ook Miks welzijn) van de Academie hun handtekening onder het samenwerkingsconvenant. De adviesraad, bestaande uit vertegenwoordigers van de strategische partners en van de aanbieders van trainingen, zal de komende periode de Academie adviseren over de doorontwikkeling van organisatie. 

Naast de mogelijkheid voor vrijwilligers om zelf in te schrijven voor een cursus in het open aanbod, bieden ze organisaties en overheden cursussen op maat aan.
Tal van organisaties bieden in dit aanbod op maat aan. Tal van organisaties bieden in dit aanbod op maat trainingen en workshops aan die geheel naar de wensen worden aangepast. Dit betekent dat de training op locatie  kan worden georganiseerd en toegespitst kan worden op doelgroep of specifieke wensen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website; www.vrijwilligersacademiefryslan.nl