Geslaagde Dag van de Mantelzorg 2015

Punt Twa (voorheen Steunpunt Mantelzorg Miks welzijn) organiseerde dinsdag 10 november jl. de ‘Dag van de Mantelzorg’ voor alle mantelzorgers uit De Fryske Marren. Zo’n 60 mantelzorgers kwamen naar Restaurant Magnolia’s (BurgGolf St. Nicolaasga) en genoten van een gezellige middag.

foto High teaFrancien Bekius opende de middag namens Punt Twa met een warm welkom voor alle mantelzorgers, de raadsleden en de vrijwilligers van Stand By en Punt Twa. Zij noemde dat aandacht voor het thema ‘mantelzorg’ belangrijk is en dat de periode rond de Dag van de Mantelzorg zich er extra goed voor leende om als gemeente eens in het veld te kijken. De aanwezigheid van de raadsleden en de wethouder wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Mantelzorgers en raadsleden kunnen op deze manier informeel met elkaar kennismaken en de ervaringen kunnen meegenomen worden bij de uitvoering van hun bestuurlijke taak.
Wethouder Frans Veltman sprak zijn waardering uit voor al het werk dat door de mantelzorgers wordt gedaan en wenste de mantelzorgers een erg fijne middag.

Daarna konden de mantelzorgers genieten van een uitgebreide High Tea, met een muzikale bijdrage van het duo Hans en Corne uit Zwolle. Tot slot kregen alle mantelzorgers een attentie mee naar huis, als aandenken aan deze Dag van de Mantelzorg 2015.