Opening van vernieuwde steunpunten door wethouder J. Schouwerwou

337122_4185062866623_1600439196_oHet Vrijwilligers Servicepunt van Miks welzijn en de Stipe punten van Timpaan welzijn zijn vanaf dinsdag 13 oktober samen verder gegaan onder de naam Punt Twa. De samenwerking is gang gezet door de gemeentelijke fusie en moet Lemmer, Balk en Joure gaan bedienen. Wethouder Janny Schouwerwou heeft dinsdag voor tientallen belangstellenden de nieuwe naam onthuld bij Museum Joure. De diensten van de Stipepunten, Vrijwilligersservicepunt, Steunpunt Mantelzorg, Papierwinkel en Xtra worden straks onder één dak aangeboden. Punt Twa staat voor de verbinding; vrijwilligers en professionals staan klaar voor alle vragen op het gebied van mantelzorg ondersteuning en vrijwillige inzet daarnaast kunnen mensen ook terecht voor eenvoudige juridische en administratieve zaken tijdens spreekuren regelhulp. Onder de naam Punt Twa wil de organisatie eenduidiger gaan werken binnen de gemeente. ,,Door de krachten van deze producten te bundelen kan de expertise, ervaring en netwerk breed worden ingezet in de gehele gemeente De Fryske Marren”, Punt Twa heeft oog voor ontwikkeling en is goed op de hoogte van de huidige trends in de samenleving. Hiertoe worden projecten, trainingen en bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van vrijwillige inzet, mantelzorg of regelhulp. Punt Twa word gerund door vrijwilligers ondersteund door een professional: Francien Bekius (Balk) Jan Posthumus (Lemmer) en Karin Nijdam in Joure.

Bron; Jouster Courant  Brenda van Olphen. Foto: Richard Hooghiemstra.

Klik hier voor de uitzending van podium tv.