Genoten van een respijtweekend voor mantelzorgers

Twee mantelzorgers uit De Fryske Marren (Gaasterlân-Sleat) zijn voor het eerst mee geweest met het Respijtweekend voor mantelzorgers uit Fryslân. Het weekend vond plaats in september, van 18 t/m 20 september 2015.

Een groep van 22 mantelzorgers en 3 begeleiders brachten de dagen door in De Eese, vlakbij Steenwijk. Na de eerste kennismaking was al snel het ijs gebroken en hebben ze genoten van een geweldige groep mantelzorgers met wie ze konden lachen, praten en ervaringen konden delen. Tijdens groepsbijeenkomsten, een heerlijke maaltijd of een wandeltocht in de bossen.

We hebben het allemaal erg waardevol en gezellig gevonden. We zijn erg verwend, alles werd voor je gedaan en er werd goed naar iedereen geluisterd, thuis werd even losgelaten.
Het was niet te confronterend, je kon je eigen gang gaan, begrip voor elkaar hebben, het was een leuke groep. We zouden het fijn vinden dat zo’n weekend volgend jaar ook weer mogelijk is.

DSC00558