Ontmoeting door middel van een kaars

ontmoeten is gewoon doen!Van 25 september t/m 4 oktober is weer de landelijke Week van de Eenzaamheid, door Miks welzijn omgebogen naar de Week van de Ontmoeting. Doel hiervan is om ontmoeting onder de aandacht te brengen, ontmoeting tussen inwoners van De Fryske Marren, van jong tot oud.

Dit jaar organiseert Miks welzijn een ‘Geef-de-kaars-door’ actie. Iedereen kan voor €7,50 een kaars kopen. De bedoeling is om deze kaars aan iemand te geven die wel wat warmte en gezelligheid kan gebruiken. bijvoorbeeld omdat iemand zich vaak alleen voelt of in een moeilijke periode van het leven zit. Na een week kan diegene de kaars weer aan iemand anders doorgeven. Bij de kaars zit een informatiemapje met daarin allerlei ontmoetingsactiviteiten die in De Fryske Marren worden georganiseerd. Daarnaast wordt iedereen die een kaars krijgt, uitgenodigd voor het ‘Kom-erbij feest’ dat op 30 oktober in de Brede school in Joure plaatsvindt. Het ‘Kom-erbij feest’ belooft een culturele, muzikale en smakelijke avond te worden.

Iedereen kan meedoen Wilt u ook een kaars kopen en aan iemand geven? Geef dit dan vóór vrijdag 18 september door aan Miks welzijn via mnijhuis@miks-welzijn.nl of 0513-414593. Miks welzijn hoopt 100 kaarsen te verkopen. Als iedere kaars aan ongeveer 5 personen wordt doorgegeven, krijgen 500 mensen een bezoekje en middels de kaars wat warmte en gezelligheid.

Als u regelmatig een ontmoetingsactiviteit organiseert kunt u dit aan Miks doorgeven. Deze informatie voegen we dan graag toe aan het informatiemapje.

Via deze actie hopen we dat er in De Fryske Marren wat minder eenzaamheid komt en meer mooie ontmoetingen.