Senioren dagje uit met de Museumplusbus

P1060391Dinsdag 25 augustus moesten ruim dertig senioren uit gemeente De Fryske Marren heel vroeg opstaan. Zij hadden zich als deelnemer of begeleider aangemeld voor een reisje met de Museumplusbus naar het KröllerMüller Museum. Men kon in Joure en Lemmer opstappen.
Na een voorspoedige tocht werden de deelnemers door de chauffeur verrast met een extra ritje door Nationale Park De Hoge Veluwe, onder andere langs het jachthuis Sint Hubertus. Dit schitterende gebouw was vroeger het buitenverblijf van de familie KröllerMüller.
Aangekomen in het museum werden we, na de koffie en thee, verdeeld in drie groepen voor een interessante rondleiding. De P1060401aandacht ging hierbij vooral uit naar de schilder Vincent van Gogh. Het museum bezit bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van deze beroemde schilder. De verschillende schildertechnieken die van Gogh in zijn leven gebruikte en de invloeden van collega’s op zijn ontwikkeling werden door de gidsen uitstekend weergegeven.
Na de lunch konden de deelnemers nog heerlijk in het zonnetje wandelen in de beeldentuin. Met vijfentwintig hectare is het een van de grootste van Europa. Verspreid over de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals o.a. Joop van Lieshout, Marta Pan en Jan Arp.
Een ware ontdekkingstocht. Terug in de bus keek men zeer voldaan terug op deze culturele en gezellige dag.

P1060414