Mantelzorgcafé in Joure

Steunpunt Mantelzorg organiseert een aantal maal per jaar het Mantelzorgcafé. Het Mantelzorgcafé is een plek voor ontmoeting, ontspanning en het uitwisselen van ervaringen. Er is ruimte voor het stellen van vragen, er is informatie over voor mantelzorgers belangrijke zaken.

We willen u graag uitnodigen voor het eerste Mantelzorgcafé na de zomervakantie. Het thema is deze keer:

Fit blijven

De zorg voor een ander kan veel van uw lichaam vragen. Veel mantelzorgers hebben dan ook nek-, schouder- en rugklachten en hebben veel last van spanning.
Anneke Holwerda uit Joure gaat met ons ‘Sportief Wandelen’. Sportief wandelen is voor iedereen die aan de fitheid wil werken in de buitenlucht een ideale activiteit. Jong of oud, dik of dun, (ooit) getraind of ongetraind, wel of geen chronische aandoening. Door het wandelen ontsnap je even aan het drukke leven als mantelzorger. En brengt het momenten van ontspanning en rust. Het is een goede manier om stress kwijt te raken.

Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te wandelen. Is het slecht weer, dan wordt het programma aangepast. Naast sportief bezig zijn is er natuurlijk ook voldoende gelegenheid om met elkaar te praten.
U bent van harte welkom op

Woensdag 9 september, van 9.45 tot 11:45 uur
Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure

Deelname is aan het Mantelzorgcafé is gratis, echter is opgave vooraf wel gewenst. U kunt zich opgeven t/m 2 september bij Miks welzijn via 0513-414593 of per e-mail: telefoon@miks-welzijn.nl

Als iemand bij u thuis een oogje in het zeil moet houden, kunt u dat melden bij uw opgave; zo nodig kunnen we de vrijwilligers van Stand-by inschakelen.

Mocht u problemen hebben met vervoer naar het Mantelzorgcafé, dan kunt u, minimaal één dag van te voren, contact opnemen met de Stichting Vervoersdienst Skarsterlân  0513-418520 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 10.30 uur).

Wij hopen u op woensdag 9 september te mogen ontvangen bij het Mantelzorgcafé!