CineMiks vertoont The Railwayman

Op woensdag 18 maart draait bij CineMiks de indringende speelfilm The Railwayman (2013). Dit drama, geschikt voor 16 jaar en ouder, is de verfilming van het waargebeurde verhaal van de Schotse luitenant Lomax (prachtig vertolkt door Oscarwinnaar Colin Firth) die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners in Singapore gevangen wordt genomen. Als krijgsgevangene moet hij werken aan de beruchte Birma-spoorlijn en overleeft hij slechts ternauwernood de vreselijkste ontberingen. Jaren later lijdt Lomax nog steeds aan posttraumatische stressstoornis. Zijn tweede vrouw, Patricia Wallace (Nicole Kidman), helpt hem zijn verleden achter zich te laten door zijn voormalige gevangennemer te schrijven. Lomax gaat de confrontatie aan met deze Japanner wat zorgt voor een verrassend en ontroerend einde van deze film.

Start film: 19.45 uur. De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure is open vanaf 19.30 uur. De film wordt in Blu-Ray afgespeeld, voor een optimale beeldkwaliteit en op een groot scherm, voor het (bijna) echte bioscoop gevoel. De entree bedraagt € 5,- (inclusief een consumptie).