Vrouwendag Joure zet vrouwen in beweging

VrouwendagDit jaar wordt de Internationale Vrouwendag voor vrouwen uit de regio Joure gevierd op vrijdag 6 maart. Miks welzijn heeft een afwisselend en actief programma samengesteld, waarin vrouwen van verschillende generaties en culturen elkaar kunnen ontmoeten. De viering heeft als thema “Vrouwen in beweging” en bestaat onder andere uit een gezamenlijke startactiviteit, diverse workshops, Meet&Eat, een vrouwen-quiz en een workshop Volksdans.

Middagprogramma
Vanaf 15.00 uur staat bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure, koffie en thee klaar. Om 15.30 uur gaat het programma van start met een korte inleiding door Anneke Holwerda, bekend van diverse beweeggroepen in Joure.
Na de inleiding wordt iedereen bij de gezamenlijke startactiviteit letterlijk in beweging gezet, waarbij de lachspieren natuurlijk niet worden vergeten. Aansluitend starten de drie workshops.
De eerste workshop Tekenen; vrouwen in kleur is vooral leuk om te doen, maar de tekenvormen geven ook stof tot nadenken en gesprek. En goed om te weten: voor deelname is het absoluut niet nodig om “goed te kunnen tekenen”.
De tweede workshop Hapjes maken; creatief met fruit is geschikt voor vrouwen die gezond bezig willen zijn. De fruitige hapjes worden tijdens het buffet opgediend en natuurlijk kunnen de recepten mee naar huis.
Actuele vrouwenthema’s komen aan bod in de derde workshop Vrouwenzaken; laat je horen! Door met elkaar te praten over enkele filmpjes krijgen vrouwen de kans elkaar beter te leren kennen en op zoek te gaan naar onderlinge overeenkomsten.

Avondprogramma
Rond 18.00 uur is de Meet&Eat. Tijdens de soep, brood en ander heerlijks is er genoeg tijd voor mooie ontmoetingen. Het avondprogramma start rond 19.00 uur met een verrassende Quiz, vol leuke vrouwenweetjes. Tenslotte wordt de Vrouwendag feestelijk afgesloten met enkele internationale volksdansen, waarbij iedereen met de voetjes van de vloer kan!

Opgave voor workshop en buffet
Wie aan een workshop en/of het buffet mee wil doen, moet zich voor 4 maart opgeven. Dit kan via ( 0513-414593 of per email rfaber@miks-welzijn.nl Bij opgave graag doorgeven voor welke workshop (gratis) u kiest en of u blijft eten (€ 3,-). Er kunnen max. 60 vrouwen meedoen aan de vrouwendag, dus twijfel niet en geef u op. Wie pas na het eten mee kan doen aan de vrouwendag, is natuurlijk nog van harte welkom!

Vervoer
Kunt u niet zelf naar Miks komen? Schakel dan de SVS in. De chauffeurs van deze vrijwillige vervoersdienst brengen u tegen een geringe vergoeding naar de Vrouwendag en weer thuis. Bel hiervoor minimaal één dag van te voren tussen 9.00 en 10.30 uur naar SVS: 0513-418520.

Vrouwendag wereldwijd gevierd
Al ruim honderd jaar wordt er wereldwijd op en rond 8 maart aandacht besteed aan de positie van vrouwen en meiden, die nog vaak te wensen overlaat. In Fryslân wordt de Vrouwendag vanaf 1979 gevierd. In ieder land wordt deze dag op een andere manier ingevuld: als een feestdag voor vrouwen, waarop gezamenlijk wordt gegeten en gedanst; als een soort Moederdag, waarop vrouwen bloemen krijgen van hun man of werkgever; of als een politieke dag, waarop aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen, die nog nergens ter wereld gelijkwaardig is aan die van mannen. In Nederland vieren we vooral feest om te herdenken wat er allemaal al is bereikt op het terrein van de vrouwenemancipatie, waarbij vanuit solidariteit wordt gekeken naar de actuele stand van zaken in de rest van de wereld.