Lezing ‘Oerboeren’ bij Iepen Doar

Woensdag 11 februari om 14:00 uur geeft de heer Lammert Postma een dialezing over ‘Oerboeren in de oudheid’ bij Iepen Doar. Rond 3500 voor Christus vestigden zich de eerste boeren in de Friese Wouden, de zogenaamde Hunebedbouwers. Daarna volgden boeren van de Enkelgrafcultuur, de Klokbekercultuur en de Wikkeldraadcultuur. De heer Postma toont kenmerkende werktuigen van deze boerenculturen en schetst een beeld van hun leven en in het bijzonder de positie van de vrouw hierin.
Wij heten u deze middag van harte welkom bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Voor meer informatie kunt u bellen: telefoonnummer 0513-414593, Rosalie de Konink. Opgave vooraf is niet nodig. De entree bedraagt € 5,- (inclusief een consumptie).
De Iepen Doar bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig winterprogramma, bedoeld voor iedereen met een brede interesse.