Lezing ‘Sterke Yerke’ bij Iepen Doar

Woensdag 28 januari staat de deur van Miks welzijn om 14:00 uur weer wagenwijd open voor de start van het voorjaarprogramma 2015 van Iepen Doar. De eerste lezing “Sterke Yerke; avontuur per milieuvlot” is al direct zeer interessant. De heer Henk Dam toont met unieke dia’s en een spectaculaire film hoe het Friese milieuvlot Sterke Yerke, gebouwd van zandperspijpen, in 1979 met een bemanning van vier personen een tocht van 145 dagen maakte over de Atlantische Oceaan. Daarbij doet hij verslag van hun bijzondere reisverhaal dat handelt over stormen, windstilten, walvissen, ontmoetingen met andere schepen, zwemmen in de Oceaan en varen door vervuilde gebieden. Weet u nog hoe dit avontuur afliep?
Wij heten u deze middag van harte welkom bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 0513-414593 en vragen naar Rosalie de Konink. Opgave vooraf is niet nodig. De entree bedraagt € 5,- (inclusief een consumptie).
De Iepen Doar bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig winterprogramma, bedoeld voor iedereen met een brede interesse.