CineMiks start 2015 met Philomena

Op woensdag 21 januari start CineMiks het nieuwe jaar met het prachtige drama Philomena (2013). Deze ontroerende film vertelt het verhaal van Philomena Lee, die als tiener in 1952 zwanger raakt in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat na 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om haar zoon te zoeken. De combinatie tussen een ijverige journalist die een goed verhaal moet zien te brengen en een oude vrouw die op zoek is naar de waarheid werkt uitermate goed. Coogan zet als Sixsmith een weergaloze vertolking neer, maar het is met name Dame Judi Dench die als Philomena onmiddellijke sympathie en diepe bewondering opwekt. Ze speelt een vrouw die zo ongelooflijk innemend is dat je gelijk van haar houdt. Ze zorgt voor wijze levenslessen, maar zeker ook voor komische situaties.
De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure opent om 19.30 uur. De film wordt om 19.45 uur vertoont op een groot scherm, voor het (bijna) echte bioscoop gevoel, in de donkere zaal van Miks welzijn. De vernieuwde apparatuur staat garant voor HD kwaliteit! De entree bedraagt € 5,-, inclusief een consumptie.
CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn, waar elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm wordt vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden! CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig; in de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee voldoende tijd voor een praatje.
Wilt u elke maand informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft u zich dan op als belangstellende via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op de website www.miks-welzijn.nl
Geen vervoersmogelijkheid? Schakel de SVS in! De vrijwillige chauffeurs van deze vervoersdienst brengen u tegen een geringe vergoeding naar CineMiks en vice versa. Bel hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur: 0513-418520 (minimaal één dag van te voren).