Iepen Doar op zoek naar Inca’s

Woensdag 12 november kunt u bij Iepen Doar mee op reis naar de historie van de Inca’s en hun Incatrail. De Inca’s vormden een hechte bevolkingsgroep die allerlei solide bouwwerken maakten en uitblonken in de goud-, zilver- en smeedkunst. Ex-berggids Peter Schoorstra bracht vele groepen langs de verschillende overblijfselen van de Incatrail, een netwerk van paden welke zich over meer dan 30.000 kilometer uitstrekt tot in Argentinië, Chili en Bolivia. De Peruanen koesteren de overblijfsels van de Inca’s, met als pronkstuk de majestueuze Machu Picchu. De heer Schoorstra vertelt over al zijn belevenissen en laat prachtige bewegende beelden van een expeditie zien. U bent 12 november van harte welkom bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. De Iepen Doar lezing start om 14 uur en de entree bedraagt € 5,=, inclusief een consumptie in de pauze.

De Iepen Doar lezingen worden vanaf oktober tot april op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn georganiseerd, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig programma van lezingen over cultuur, natuur en historie en is bedoeld voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Aanvang: 14.00 uur. Opgave vooraf is niet nodig. De entree bedraagt € 5,- (inclusief consumptie). Voor meer informatie: www.miks-welzijn.nl of 0513-414593, Rosalie de Konink.