Dag van de Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg van Miks welzijn en Stipepunt Lemmer organiseren op 10 november aanstaande een bijeenkomst in het kader van de “Dag van de Mantelzorg”. De Dag van de Mantelzorg is in het leven geroepen om de mantelzorger de erkenning te geven voor het waardevolle werk dat hij/ zij verricht.

Een mantelzorger zorgt veelal langdurig voor een zieke of hulpbehoevende naaste. Wat de situatie ook is en welke mantelzorgtaken er ook verricht worden, het is belangrijk om de behoeften van de mantelzorger ook niet uit het oog te verliezen.
Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg van Miks welzijn samen met Het Stipepunt op 10 november een bijeenkomst in het kader van de “Dag van de Mantelzorg”. Mantelzorgers uit voormalig Skarsterlân zijn uitgenodigd voor een lunchbijeenkomst in restaurant Meer van Lenten te Terherne; mantelzorgers uit Lemsterland voor een dinerbijeenkomst in restaurant Centrum te Lemmer. Voorafgaand aan lunch/ diner zal er ontvangst zijn met koffie/ thee en zal een ervaringsdeskundige een aan ‘sprekende’ voordracht geven over Mantelzorg.

Bent u ook mantelzorger, heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar zou u wel graag aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Dan bent u van harte welkom. Opgeven kan, vóór 5 november, via info@miks-welzijn.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden en indien nodig kan er vervangende mantelzorg geregeld worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Miks welzijn, Joost de Caluwe, 0513-414593.