Informatie over uitgenodigde vluchtelingen bij KleurrijkMiks

Vrijdag 24 oktober kunnen vrouwen uit Joure en wijde omgeving om 10 uur aanschuiven bij KleurrijkMiks. Deze informatieve en gezellige koffie-ontmoetingsactiviteit staat het thema ‘uitgenodigde vluchtelingen’ centraal.

Tijdens een heerlijk kopje koffie of thee vertelt Karin Veld van Vluchtelingenwerk over vluchtelingen die op uitnodiging van de Nederlandse overheid naar Nederland komen. Wat is de achtergrond van deze regeling en hoe wordt dit georganiseerd? Een zeer actueel onderwerp in verband met de groep Syrische vluchtelingen die onlangs in Joure zijn komen wonen. Van een jarenlang leven in onveiligheid, naar een eigen woning in Friesland. Dat is natuurlijk wel even een omschakeling.

Wilt u de sfeer en koffie proeven bij KleurrijkMiks en meer weten over dit onderwerp? Kom dan vrijdag 24 oktober om 10 uur langs bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. En neem gezellig een vriendin of buurvrouw mee. De entree is gratis, alleen voor de koffie en thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

KleurrijkMiks is een informatieve en gezellige ontmoetingsactiviteit, gericht op vrouwen van zowel Nederlandse als niet Nederlandse afkomst, van jong tot oud. Tijdens deze koffieochtenden, die steeds op de laatste vrijdag van de maand plaatsvinden, kunnen vrouwen elkaar (beter) leren kennen, van elkaar leren en samen dingen doen. Dat is niet alleen gezellig, maar bevordert bovendien het wederzijds begrip en je kunt er fijne contacten aan overhouden.

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Rosalie de Konink van Miks, bereikbaar via 0513-414593, op dinsdag, woensdag en donderdag.