Mantelzorgcafé bij Miks welzijn

Dinsdagmiddag 8 april organiseerde Steunpunt Mantelzorg het Mantelzorgcafé, bedoeld voor mantelzorgers en gericht op contact, ontspannen en verdieping.

Het Mantelzorgcafé vond plaats in de foyer van Miks. Joost de Caluwe  opende de middag met een korte introductie en het programma voor de middag. Voor dit café waren twee speciale gasten uitgenodigd, de heer IJsbrand van der Krieke en mevrouw Marieke Nieuwenhuis. De heer Van der Krieke is regioadviseur van MEZZO. Hij sprak over de mantelzorg in de nieuwe WMO. Samen met de mantelzorgers ging hij in gesprek met hoe de mantelzorg er in de toekomst uit zal komen te zien. Mevrouw Nieuwenhuis is voor De Friese Meren aan de slag om het nieuwe beleid voor de ondersteuning van mantelzorgers in de gemeente vorm te geven. Zij heeft de mantelzorgers kunnen vertellen hoe de ontwikkelingen op dit moment zijn en waar de gemeente mee bezig is. Daarnaast konden mantelzorgers ook met haar in gesprek gaan over wat zij belangrijk vinden op hun gebied.

Naast de gasten die met de mantelzorgers in gesprek gingen, was er ook mogelijkheid voor de mantelzorgers onderling om met elkaar in gesprek te gaan.In oktober staat het volgende mantelzorgcafé gepland.

 

Mantelzorgcafé 8 april 2 Mantelzorgcafé 8 april 1


.