Friesland door de ogen van een nieuwkomer

Woensdag 19 maart om 10 uur wordt in het Dienstencentrum Senioren te Lemmer een korte film van Biruk Tesfaye uit Ethiopië vertoond. De film gaat met name over Joure, maar ook over hoe een nieuwkomer kijkt naar het leven en de tradities in Friesland.
De koffiegroep, die wekelijks op woensdagmorgen in het Dienstencentrum bijeen komt, heeft de heer Tesfaye uitgenodigd. Na de film er  is er gelegenheid om met elkaar en Biruk na te praten over de film en over de eigen ervaringen.
Biruk Tesfaye is het grootste deel van zijn leven al op de vlucht. Eerst vanuit zijn geboorteland naar Kenia en nu woont hij voor zijn eigen veiligheid sinds twee jaar in Friesland. Als journalist en filmproducent maakte hij in Afrika kritische reportages, met als gevolg dat hij met de dood werd bedreigd. Zijn grote droom is nu om in Nederland te slagen als filmmaker. Als dank voor de vriendelijkheid die hij ervaart in Joure maakte hij deze film.
Wie belangstelling heeft voor deze culturele (en gratis) koffiemorgen wordt van harte uitgenodigd om woensdag 19 maart a.s. om 10 uur bij het Dienstencentrum Senioren aan te schuiven voor een lekker kopje koffie en een interessante film. Het Dienstencentrum is gevestigd aan de Wiepke Hofstraat 8 te Lemmer (achterzijde  van Zorgcentrum Suderigge).