‘Denken in mogelijkheden’ bij Vrouwendag Joure

Afgelopen vrijdag vierden ruim veertig vrouwen uit Joure en de omliggende dorpen de International Vrouwendag. De Vrouwendag, die wereldwijd al ruim honderd jaar op 8 maart plaatsvindt, blijkt elk jaar ook voor vrouwen uit de regio Joure weer een geweldige gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Praten met vrouwen die je anders niet tegenkomt, samen deelnemen aan uitdagende activiteiten, elkaar informeren over culturele en maatschappelijke onderwerpen draagt op een positieve manier bij aan de versterking van de eigenwaarde en onderlinge verbondenheid van vrouwen.
Vrijdag deden alle vrouwen, variërend in leeftijd van 19 tot 91 jaar en zowel afkomstig uit Nederland als andere culturen, enthousiast mee aan het door Miks welzijn georganiseerde programma. Bij ieder programmaonderdeel werd aandacht geschonken aan ‘Omdenken’, het Friese thema voor de Vrouwendag. Omdenken is denken in mogelijkheden in plaats van problemen, wat leidt tot een optimistischer en creatiever leven. Dit thema zorgde voor een extra positieve en ontspannen sfeer. Vooral bij het inspringtheater, maar ook bij de lachyoga, de creatieve viltworkshop, de bijzondere culturele presentaties en de afsluitende Folk-dans werd er veel met elkaar gedeeld, geoefend, gedanst en vooral gelachen.

P1020776
Oefenen met ‘omdenken’ geeft op de Vrouwendag in Joure veel plezier

P1020785
Bij het inspringtheater doet de oudste deelneemster een zoentje in een doosje

P1020880
‘s Avonds toont Jemila tijdens de Culturele presentaties het koffieritueel uit Ethiopië.