Repair Café Joure wordt uitgebreid

Het succesvolle Repair Café Joure dat in 2013 voor het eerst een aantal keren werd georganiseerd, krijgt dit jaar een vervolg. Bovendien wordt het met twee activiteiten uitgebreid, een kookworkshop en een weggeeftafel.

Tijdens het Repair Café kunnen inwoners van Joure en omgeving kapotte spullen samen met een vrijwilliger laten repareren. Het is een initiatief van Miks welzijn en Transition Town Joure. Dit jaar worden er twee elementen aan de bijeenkomsten toegevoegd.

Zo komen er kookworkshops voor mensen met een smalle beurs en wordt er een weggeeftafel in het leven geroepen waarop deelnemers spullen weg kunnen geven. Het Repair Café is vooral bedoeld om het duurzaam omgaan met spullen onder de aandacht te brengen.

De eerstvolgende avond is op vrijdag 11 april gepland. De andere bijeenkomsten staan voor 13 juni, 12 september en 14 november op het programma. De avonden worden in het gebouw van Miks Welzijn aan de Brugstraat georganiseerd.