Met Iepen Doar zeilend langs Spitsbergen

Woensdag 12 februari om 14:00 uur staan bij Iepen Doar de koele kusten van Spitsbergen centraal. De heer Wijnandts, bioloog en voormalig directeur van Natuurmuseum Fryslân, maakte zijn droom waar: hij zeilde met een driemaster langs Spitsbergen, waarbij elke dag ‘landingen’ werden gemaakt. Het indrukwekkende landschap, de flora en fauna maar ook historische overblijfselen zorgden voor een onvergetelijke ervaring. In deze dialezing laat hij ons mee varen langs gletsjers en ijsschotsen, wandelen we over toendra’s en sneeuwvelden en zoeken naar de resten van het verleden: verlaten mijnen, oude blokhutten en traanketels. Dit alles met 24 uur lang daglicht!

Wij heten u deze middag van harte welkom bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Voor meer informatie kunt u bellen: telefoonnummer 0513-414593, Rosalie de Konink. Opgave vooraf is niet nodig. De entree bedraagt € 4,- (inclusief een consumptie).

De Iepen Doar bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig winterprogramma, bedoeld voor iedereen met een brede interesse.