Schuif eens aan bij de koffiegroep in Dienstencentrum Senioren

FOTO koffiemorgen DCElke woensdag komt in het Dienstencentrum Senioren om 10 uur een koffiegroep bijeen. Het is een groep van vrouwen en mannen die verschillen in leeftijd en (culturele) achtergrond.  De groepsleden kennen elkaar van het integratieproject “Nooit te oud om te integreren”, dat Vluchtelingenwerk en Miks welzijn vorig jaar samen hebben georganiseerd. Hoewel alle groepsleden zich thuis voelen in Lemmer, is slechts een enkeling in deze plaats geboren en getogen. De meeste zijn elders in Friesland/Nederland of  in een andere cultuur opgegroeid en later naar Lemmer gekomen. Hierdoor is de groep rijk aan verschillen; verschillen in waarden en normen, religie, (vrijwilligers)werkervaringen en familieleven. Maar veel belangrijker zijn de overeenkomsten: allemaal vinden ze het fijn om andere mensen te ontmoeten en van elkaar te leren.

De deelnemers aan de koffiegroep zouden het heel leuk vinden als er nog meer mensen aanschuiven aan hun koffietafel: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Tijdens een koffiemorgen worden allerlei nieuwtjes, ervaringen en tips uitgewisseld en men kan elkaar helpen met vragen die er bij groepsleden leven. Dit onder het genot van lekkers bij de koffie dat steeds door een andere deelnemer wordt meegenomen. Ook kan men tijdens de koffiemorgen samen een activiteit doen of afspreken gezamenlijk een activiteit te bezoeken, zoals bingo of koersballen in het Dienstencentrum.

Wilt u een kopje koffie met deze gezellige groep meedrinken? Stap dan op een woensdagmorgen eens binnen bij het Dienstencentrum Senioren, Hofstraat 8 te Lemmer. Als u liever eerst meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Rosalie de Konink van Miks welzijn, 0513-414593.

Natuurlijk ben u voor een kopje koffie met een praatje ook van harte welkom in het Dienstencentrum Senioren als u niet mee wil doen aan de woensdagmorgen koffiegroep. Het Dienstencentrum is van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 17 uur geopend. Voor alle 50 plussers uit Lemmer en omgeving is het Dienstencentrum een gezellige ontmoetingsplek. Onze enthousiaste gastvrouwen of gastheren bieden u graag een kopje koffie en een luisterend oor!