CineMiks vertoont Lore

LoreOp woensdag 15 januari start CineMiks het nieuwe jaar met het indrukwekkende drama Lore (2012). Het verhaal speelt zich af in het voorjaar van 1945: Hitler is dood, de geallieerden bezetten Duitsland. De ouders van de 15-jarige Lore worden gearresteerd vanwege oorlogsmisdaden (haar vader zat bij de SS). Haar moeder kan Lore nog net instructies geven om samen met haar vier jongere broertjes en zusjes te voet naar haar oma in het noorden van Duitsland te vluchten. Tijdens de tocht door het verwoeste Duitsland ontmoet zij de joodse Thomas. Om te overleven moet zij vertrouwen op iemand die ze geleerd heeft te haten. Ondanks alle verwoestingen en het leed dat ze onderweg ziet kan ze moeilijk afstand nemen van de antisemitische  overtuiging van haar ouders. Ze wil niet door Thomas geholpen worden, maar voelt zich wel tot hem aangetrokken. Lore is een oorlogsfilm vanuit een heel ander perspectief dan andere oorlogsfilms en is geschikt bevonden voor  16 jaar en ouder.

De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure opent om 19.30 uur. De film wordt om 19.45 uur vertoont op een groot scherm, voor het (bijna) echte bioscoop gevoel, in de donkere zaal van Miks welzijn. Entree bedraagt  € 4,- (inclusief een consumptie).

CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn, waar elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm wordt vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden! CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig; in de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee voldoende tijd voor een praatje.

Wilt u elke maand informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft u dan als belangstellende op via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op de website www.miks-welzijn.nl 

Geen vervoersmogelijkheid? Schakel de SVS in! De vrijwillige chauffeurs van deze vervoersdienst brengen u tegen een geringe vergoeding naar CineMiks en vice versa. Bel hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur:  0513-418520 (minimaal één dag van te voren).