Acties voor goede doelen op het Bornego college

foto 1Op vrijdag 13 december werden door leerlingen van het Bornego college in Joure flessen opgehaald. De opbrengst, meer dan 1000 euro, was bestemd voor Serious Request.
foto 2Leerlingen en docenten wilden in de weken voor het kerstfeest niet alleen iets doen voor een actie ‘ver weg’. Daarom werd er besloten om een inzamelingsactie te houden voor de Voedselbank ‘de Utjouwer’. Op 16 en 17 december brachten leerlingen levensmiddelen mee naar school, die per klas in grote dozen gedaan konden worden. In totaal werden er 45 dozen met levensmiddelen aangeboden aan de voedselbank ‘de Utjouwer’, vertegenwoordigd door Hink Klunder. Oók werd er door medewerkers van ‘de Miks’ een aantal gastlessen verzorgd, waarin de problematiek ‘stille armoede’ in Joure en omgeving aan de orde werd gesteld. Leerlingen en docenten kunnen terugzien op een mooi resultaat, waarmee ze een lichtje hebben kunnen laten schijnen voor mensen in een moeilijke situatie.

foto (3)