Serious Soap!

Serious MaS on Tour

logoOp zaterdag 14 december gaan Upgraders, leerlingen uit klas 3 van het Bornego College Joure/Heerenveen in samenwerking met Miks welzijn, een Upgrade uitvoeren. Een Upgrade is een korte ludieke actie die de wereld een beetje beter maakt. In deze Upgrade staat kindersterfte door diarree centraal. Tijdens een ruilbeurs die deze dag in Partycentrum ’t Haske in Joure plaatsvindt, zullen de Upgraders tussen 11.00 en 12.00 uur met hun zelfgemaakte zeepjes uw aandacht vragen.

Serious SoapÉén van de oorzaken van diarree is een gebrek aan hygiëne. Door na het toiletbezoek de handen te wassen met een stukje zeep, iets wat helaas nog niet voor iedereen binnen handbereik is, kan diarree in de meeste gevallen voorkomen worden. ‘’Daarom delen we tijdens de Upgrade zeepjes uit. De zeepjes, die we zelf gemaakt hebben, zijn in de vorm van twee hartjes; liefde voor jezelf en voor anderen.’’ vertelt Upgrader Boukje Rekker.

De Upgraders zetten zich met deze Upgrade niet alleen in voor een betere wereld, ook doen ze hun best om een mooi bedrag voor Serious Request in te zamelen. Upgrader Ilja Sikkes vertelt: ‘’De benodigdheden voor onze hartjeszeepjes hebben we allemaal gesponsord gekregen. Hierdoor kunnen we ons gehele activiteitenbudget inzetten om ook Serious Request te helpen de wereld wat beter te maken! We zullen namelijk bij het zeepje ook een euro weggeven. Deze euro mag men, eventueel aangevuld met een vrijwillige donatie, in onze Serious Zeepdispencer doneren voor Serious Request.’’

Een Upgrade is een korte positieve actie waarmee jongeren tussen de 12 en 26 jaar aandacht vragen voor Millenniumdoelen en/of Mensenrechten. In Friesland ligt de organisatie van het landelijke jongeren programma Consumptie Verplicht, waar het Upgraden deel van uitmaakt, in handen van Tûmba.

Het vastleggen op film en het bereiken van de media is een essentieel onderdeel van het Upgraden. Daarom worden er van iedere Upgrade opnames gemaakt, dit keer door Runia Media Producties uit Leeuwarden, die na afloop te zien zijn op de landelijke portal http://upgraden.nu en op de facebook pagina Upgraden Fryslân. Daar kunnen ook alle eerdere Upgrade registraties bekeken worden en kunt u stemmen op het leukste filmpje, welke we ook in 2013 hopen te winnen!

Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
logo MBZ