Serious Request

 

serious request

Serious MaS on Tour!

Maatschappelijke stage Upgrades door jongeren in Friesland

 

De komende weken, tot en met 19 december, zetten zes groepen Friese jongeren zich in voor de Mensenrechten en Millenniumdoelen speciaal voor 3FM Serious Request. Dit doen ze door het bedenken, organiseren en uitvoeren van een Upgrade. Een Upgrade is een korte, ludieke actie die de wereld een beetje beter maakt. De Upgrades komen tot stand door samenwerking van Tûmba en Maatschappelijke Stagemakelaars en jongerenwerkers.

De jongeren die zich voor deze Upgrades inzetten, doen dit in het kader van hun Maatschappelijke Stage. In ruil voor Maatschappelijke Stage uren helpen ze, elke groep op hun eigen ludieke manier, de wereld een beetje te verbeteren.

De Serious MaS on Tour agenda:

1: Vrijdag 29 november in Leeuwarden door het Stedelijk Gymnasium

2: Zaterdag 30 november in Kollum door het Lauwers College Buitenpost Welzijn

3: Donderdag 12 december in Leeuwarden door Singelland Surhuisterveen

4: Vrijdag 13 december in Surhuisterveen door Singelland Surhuisterveen

5: Zaterdag 14 december in Joure door Bornego Joure en OSG  Sevenwolden

6: Donderdag 19 december in Leeuwarden door Comenius Marienburg.

 

Volg de jongeren en hun Upgrades via facebook.com/UpgradenFryslan en www.tumba.nl.

Grand Finale donderdagavond 19 december

Aansluitend op de laatste Serious MaS Upgrade van donderdagavond 19 december, volgt de Grand Finale: de bekendmaking van de opbrengst voor 3FM Serious Request die deze Upgrades gezamenlijk hebben opgebracht. Bij elke Upgrade staat het mensen vrij om een extra donatie te geven. De Upgraders zullen gezamenlijk een cheque aanbieden aan de dj’s van het glazen huis in Leeuwarden.

Naast de tijd en de energie die de Upgraders zelf in de Upgrade steken, worden ze ondersteund door Maatschappelijke Stagemakelaars en jongerenwerkers en diverse sponsoren. Zonder hen zou het organiseren van de Serious MaS on Tour niet mogelijk zijn geweest. De begeleiding van de Upgrades, onderdeel van het landelijke jongerenprogramma Consumptie Verplicht, ligt in de handen van Tûmba. Zij begeleiden bij alle voorbereidingen om zo tot een succesvol resultaat te komen.

Het vastleggen op film en het bereiken van de media is een essentieel onderdeel van het Upgraden. Daarom worden er van iedere Upgrade opnames gemaakt die na afloop te zien zijn op de landelijke portal http://upgraden.nu en op de facebookpagina ‘Upgraden Fryslân’. Daar kunnen ook alle eerdere Upgrades bekeken en kunt u stemmen op het leukste filmpje.