“The Way’’ bij CineMiks

Woensdag 16 oktober aanstaande gaat het nieuwe filmseizoen van CineMiks van start met de bijzondere film The Way. Deze film wordt om 19:45 bij Miks welzijn aan de Brugstraat 1 vertoont. Op een groot scherm voor het (bijna) echte bioscoop gevoel! De kassa gaat om 19:30 open.

thewayThe Way is een inspirerende film uit 2010 over de Amerikaanse dokter Tom die afreist naar St. Jean Pied de Port in Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon Daniël op te halen. Daniël is om het leven gekomen toen hij tijdens de tocht Camino de Santiago (ook wel bekend als De weg van Sint Jacob) in een storm terechtkwam en verongelukte. In plaats van direct terug te gaan naar huis besluit Tom om zijn zoon te eren en hem beter te leren begrijpen door de tocht zelf te lopen en hiermee Daniël’s reis af te maken. Al gauw ontdekt hij dat hij deze reis niet alleen maakt. Hij ontmoet andere wandelaars die de tocht lopen zoals een Canadese vrouw, een Ierse schrijver en de excentrieke Nederlander Joost, die voor de humoristische noot zorgt. Een prachtige film over een man die niet alleen een fysieke reis maakt, maar ook een spirituele reis en hierdoor zichzelf (en zijn zoon) beter leert kennen. De schitterende natuurbeelden van de tocht maken het geheel compleet.

CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die van films houdt en het leuk vindt om deze samen met anderen te bekijken. Vanaf oktober wordt elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, humoristische, indringende en/of inspirerende speelfilm vertoond. CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig; in de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee tijd voor een praatje. De entree bedraagt € 4,- (inclusief een consumptie).
Wilt u elke maand gedetailleerde informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft u zich dan als belangstellende op via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op onze website www.miks-welzijn.nl en op het publicatiebord in de hal van Miks, Brugstraat 1 te Joure.

Wilt u niet alleen in het donker over straat en heeft u geen vervoersmogelijkheid naar CineMiks? De vrijwillige chauffeurs van de SVS kunnen u tegen een geringe vergoeding brengen en halen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de SVS, minimaal één dag van te voren. Op werkdagen zijn zij bereikbaar tussen 9.00 en 10.30 uur op telefoonnummer 0513-418520.

Voor meer informatie over de filmavonden: Miks welzijn, Rosalie de Konink, tel. 0513-414593.

Wij hopen ook ú dit seizoen vele malen op de derde woensdag van de maand te mogen verwelkomen bij CineMiks, Brugstraat 1 te Joure.