Burendag: De koppen bij elkaar

Op 21 september viert Nederland voor 1-posterde achtste keer Burendag; dit keer met als thema “Koppen bij elkaar”. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. In 2012 namen in Nederland ruim 1,2 miljoen mensen deel aan Burendag. Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en de bewoners nader tot elkaar brachten. Denk hierbij aan buurtontbijtjes, zeskampen of schoonmaak/ opknapacties.

21 september lijkt nog ver weg, maar voor een goede voorbereiding is het handig er nu al over na te denken. Als u de koppen bij elkaar hebt gestoken en een goed idee heeft, dan kunt u als buurt bij het Oranje Fonds een bijdrage tot € 500,= aanvragen om het idee uit te voeren op Burendag.
Dus: Stel uzelf en uw omgeving deze zomer de vraag: ‘Wat doe jij op Burendag?’

Wilt u een bijdrage bij Oranje fonds aanvragen, dan kan dit tot 1 september 2013 via www.burendag.nl, Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met het Vrijwilligers Servicepunt van Miks welzijn, Karin Nijdam, doorgaans bereikbaar via 0513-414593 of  knijdam@miks-welzijn.nl.