Nieuwsbrief van4tot6 nr. 8 juli 2013

In deze nieuwsbrief onder andere:

It Toanhûs
Cultuurcarrousel
De Cultuurcarrousel is dit jaar geïntroduceerd door “It Toanhûs”. In 6 weken konden de kinderen van groep 4 t/m 8 aan verschillende kunstdisciplines snuffelen. De verschillende onderdelen van de Carrousel: Bewegen, acteren, tekenen en schilderen.

Digitale fotgrafie
De derde activiteit die door “It Toanhûs” afgelopen jaar werd aangeboden was de cursus Digitale fotografie. Kinderen van groep 6 t/m 8 werden wegwijs gemaakt in de mogelijkheden van een digitale camera. Welke knopjes moet je waarvoor gebruiken, hoe zet ik iets mooi op de foto en waar let ik op om de foto‟s die ik maak nog mooier te maken?

Miks welzijn
Nationale sportweek
Van 22 t/m 27 april vond in de gemeente Skarsterlân de primeur plaats van de Nationale Sportweek. Van4tot6.nl, sportverenigingen en scholen stelden de deuren open voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3; deze konden zo nieuwe sporten proberen om hun talenten te ontdekken. In totaal namen zo’n 1000 kinderen deel aan de verschillende activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Algemeen
Bijzondere sport- en spelactiviteiten
Het afgelopen schooljaar zijn er bijzondere en ludieke sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Zo hebben de kinderen met veel enthousiasme kennis kunnen maken met fierljeppen onder leiding van combinatiefunctionaris en topfierljepper Thewis Hobma. Daarnaast waren er op diverse locaties knikkertoernooien en viswedstrijden.

De volledige nieuwsbrief kunt u hier openen.