Onderscheidingen voor Maatschappelijke Stages

Joure – Tijdens een geslaagde slotbijeenkomst op 20 juni, ter afsluiting van de Maatschappelijke Stageperiode (MAS) 2012/2013,  ontvingen de beste MAS-ers van OSG Sevenwolden en het Bornego College in Joure, èn de beste stagebiedende organisatie, een award. 

Tijdens de MAS zetten leerlingen van het voortgezet onderwijs zich gedurende 30 uren in voor vrijwilligerswerk, naast hun opleiding. Meer dan tweehonderd leerlingen van OSG Sevenwolden en het Bornego College in Joure hebben afgelopen cursusjaar hun MAS doorlopen. Miks welzijn organiseerde in samenwerking met de scholengemeenschappen een MAS- slotbijeenkomst in de gezamenlijke kantine. De middag werd feestelijk geopend door 2 leerlingen van het Bornego college; Hilde Kiers bracht een prachtig lied ten gehore onder begeleiding van keyboardspelende Michel de Vries.

Mevrouw A. Zijlstra (Vegelinstate), Mevrouw A. Kamminga (Flecke), mevrouw C. Rondaan (Doniahiem), Femke Pruis en Lotte Pen

Mevrouw A. Zijlstra (Vegelinstate), Mevrouw A. Kamminga (Flecke), mevrouw C. Rondaan (Doniahiem), Sylvana en Debby.

Awards
Onderdeel van de Slotbijeenkomst was de uitreiking van de MAS-awards. Stagebiedende organisaties nomineerden de beste MAS-ers en MAS-ers nomineerden op hun beurt de beste stagebiedende organisaties voor een onderscheiding. De 5-koppige jury bestond uit leerlingen van OSG Sevenwolden, Bornego College en medewerkers van Miks welzijn.
Uit de vele genomineerde MAS-ers koos de jury  Lotte Pen van OSG Sevenwolden en Femke Pruis van het Bornego college. Lotte won de award voor haar inzet in de bibliotheek in Joure. Femke zette zich in bij de Jeugd Vakantie Dagen en heeft volgens begeleider  de heer De Jong, zelfstandigheid, initiatief en enthousiasme laten zien; komend jaar gaat ze weer aan de slag als vrijwilliger!

Ook de leerlingen reageerden enthousiast met het nomineren van stagebieders; voor de jury was het  lastig om hier een keuze uit te maken. Er werden veel populaire, leuke en leerzame stageplaatsen aangedragen. Bijvoorbeeld SC Joure; een stagebiedende organisatie waar elk jaar weer tientallen stagiaires helpen met allerlei werkzaamheden binnen de club. Er zijn ook bijzondere stageplaatsen, bijvoorbeeld aangepast zeilen voor gehandicapten of bij de brandweer van Skarsterlân. De verzorgingshuizen in St. Nicolaasga en Joure werden het vaakst genoemd door de MAS-ers. Daarom koos de jury ervoor om middels 3 enveloppen een willekeurige keuze te maken uit Plantein, locatie de Flecke/ Hof en Hiem, locatie Vegelinstate/ Hof en Hiem, locatie Doniahiem.  Al sinds de start van de Maatschappelijke stages, inmiddels 5 jaar geleden, bieden deze instellingen per jaar tussen 15 en 20 MAS-plaatsen aan. Met veel enthousiasme  hebben zij al vele tientallen leerlingen begeleid tijdens hun MAS. Vegelinstate mocht uiteindelijk de award voor beste stagebiedende organisatie ontvangen.
Na afloop van de bijeenkomst ontvingen alle MAS-ers een certificaat als waardering voor hun inzet.

Wilt u meer informatie over Maatschappelijke Stages? Dan kunt u contact opnemen met Karin Nijdam van het Vrijwilligers Servicepunt (Miks welzijn),  telefoonnummer 0513- 411430 of email knijdam@miks-welzijn.nl.