Nationale Sportweek geslaagd

Joure- Van 22 t/m 27 april vond in de gemeente Skarsterlân de primeur plaats van de Nationale Sportweek. Van4tot6.nl, sportverenigingen en scholen stelden de deuren open voor basisschoolleerlingen vanaf groep 3; deze konden zon nieuwe sporten proberen om hun talenten te ontdekken.

In totaal zo’n 1000 kinderen namen deel aan de verschillende activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Op maandagmorgen ontvingen zij een deelnameboekje waarin ze stickers konden sparen voor een leuke attentie. Daarnaast werden uit alle ingezonden deelnameboekjes drie sport- en spelpakketten verloot voor de basisschool van de deelnemers. Op 17 mei jl. zijn deze winnaars getrokken uit de ingezonden boekjes. De winnende deelnemers zijn: Claudia, groep 6 E.A. Borgerschool (Joure)/ Remco, groep 6 OBS De Schakel (Sint Johannesga)/ Ilse, groep 6 Paedwiizer (Sint Nicolaasga).

De scholen ontvangen binnenkort hun sport- en spelpakketten. Deelnemers die hun volle boekjes hebben ingeleverd zullen dan ook hun attentie via school ontvangen. De organisatie van de Nationale Sportweek blikt terug op een succesvol project,  mogelijk gemaakt door de steun alle deelnemende sportverenigingen en organisaties. Volgend jaar zal er wederom een Nationale Sportweek plaatsvinden (19 t/m 26 april).

De organisatie hoopt dan op medewerking van minstens zoveel verenigingen, zodat er nòg meer kinderen in beweging komen!

Op de website www.van4tot6.nl vindt u meer informatie over de andere georganiseerde sport- en spelactiviteiten. Heeft u toch nog vragen dan kunt u contact opnemen met van4tot6.nl via het email info@van4tot6.nl of via Miks welzijn: 0513-414593.

foto: van links naar rechts: Jannick de Jong (van4tot6.nl), Tjitske Stegenga (Miks welzijn) en Remco den Dulk (SportFryslân)