Van4tot6 pakt uit met Nationale Sportweek


Joure- Van
22 t/m 27 april vindt in de gemeente Skarsterlân de primeur plaats van de Nationale Sportweek. Van4tot6.nl, sportverenigingen en scholen slaan de handen ineen om de basisschoolleerlingen vanaf groep 3 in deze week diverse leuke sport- en spelactiviteiten aan te bieden.

Dat sport en bewegen goed is voor gezondheid en welzijn is bekend. Ook draagt  sport en bewegen bij aan sociale integratie, de binding in de wijk en leren deelnemers omgaan met normen en waarden. Kortom; sport en bewegen heeft vele voordelen.

Met het aanbieden van een gevarieerd programma in de Nationale Sportweek worden de basisschoolkinderen uit de gemeente Skarsterlân gestimuleerd om, naast de lessen bewegingsonderwijs, 4 keer aan een bewegingsactiviteit deel te nemen.

Dit past in de Nederlandse Norm Gezond Bewegen: “Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste 5 dagen per week 30 minuten matig intensief te bewegen. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten per dag tenminste 60.”

 Tijdens de Nationale Sportweek zullen een aantal sportverenigingen hun trainingen openstellen voor deelname. Daarnaast worden er woensdagmiddag 24 april op drie locaties in de gemeente Skarsterlân grote sportspektakels georganiseerd door een groep enthousiaste CIOS studenten. Vrijdag 26 april staat landelijk in het teken van de Koningsspelen waar veel basisscholen aan deelnemen.

U kunt ook contact opnemen met de combinatiefunctionarissen Sport en bewegen van Skarsterlân: Thewis Hobma (thobma@miks-welzijn.nl) of Marcel Swart (mswart@miks-welzijn.nl). Zij zijn telefonisch bereikbaar via Miks welzijn: 0513 414593.