NL doet 2013 groot succes

JOURE – In het kader van de landelijke NLdoet actie zijn vrijdag en zaterdag ook in Skarsterlân allerlei projecten uitgevoerd door vrijwilligers.

Het Vrijwilligers Servicepunt van Miks welzijn in Joure is intermediair voor NLdoet in Skarsterlân en ziet in NLdoet een mooie gelegenheid om juist dat beetje extra te bewerkstelligen waar maatschappelijke organisaties normaal niet aan toe komen.

Laat de zomer maar komen

Bij Maeykehiem in Sint Nicolaasga hebben elf vrijwilligers de tuin weer voorjaarklaar gemaakt. Er is onkruid gewied, er zijn bloemetjes in de bakken geplant en de schutting heeft een zomers kleurtje gekregen. Ook zijn een aantal vrijwilligers bezig geweest met het in elkaar zetten van een tuinbankje en een kast. Na de koude klus buiten werden de vrijwilligers getrakteerd op een heerlijke lunch, verzorgd door de Beach Club van Lemmer.

Bij het NOV museum in Ouwsterhaule ging een tiental vrijwilligers aan de slag met het opruimen en schoonmaken van het museum. Zowel jongeren, Maatschappelijk Stagiaires, als ouderen deden mee met de actie.

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Er zijn dit jaar 310.000 vrijwilligers actief geweest bij 8.348 projecten. Ook leden van de Koninklijke familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen.

Streven was om tijdens NLdoet 2013 nog meer mensen actief betrekken bij het vrijwilligerswerk; en dit gelukt. Wie ook interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kan voor meer informatie terecht bij het Vrijwilligers Servicepunt: info@vsp-joure.nl of 0513-411430, Karin Nijdam.