Medewerkers Miks welzijn geslaagd voor de IVA-cursus

Woensdagavond 27 februari zijn elf deelnemers geslaagd voor de cursus “Instructie Verantwoord Alcoholschenken”. De geslaagden zijn vrijwilligers en medewerkers van Miks welzijn en Jongerencentrum X-it, die bardiensten draaien. Zij zijn nu verantwoorde barbeheerders en vormen een goede aanvulling op de medewerkers die reeds een IVA-certificaat hebben. Miks voldoet hiermee royaal aan de door de landelijke en gemeentelijke opgestelde wetten en eisen om de bar op beide locaties te beheren.

Het signaleren en voorkomen van alcoholmisbruik en rijden onder invloed zijn belangrijke doelen van de cursus. Natuurlijk wordt in de cursus het belang onderstreept dat er aan jongeren onder de zestien jaar absoluut geen alcohol geschonken wordt.

Pieter Miedema, jongerenwerker bij Miks welzijn, is bevoegd cursusleider IVA. Hij heeft de training bij het Trimbos instituut gevolgd waardoor hij bevoegd is als cursusleiders voor de IVA-cursus. Pieter Miedema is ook inzetbaar voor andere organisaties die een IVA-cursus willen organiseren. Zo zal hij binnenkort een IVA-cursus geven de bestuursleden van de KPJ en de Wissel in Sint Nicolaasga.