Iepen Doar is blij met een bij

Iepen Doar is blij met een bij

Woensdag 27 februari aanstaande komt imker Jan Bos uit Drachten naar Iepen Doar. Bijen zijn broodnodig en niet alleen voor heerlijke honing op het brood. Een imker weet dit als de beste.

Na een kort promotiefilmpje van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging vertelt de heer Jan Bos hoe een bijenvolk het jaar doorkomt. Hij vertelt wat de imker allemaal doet, zoals het kweken van jonge koninginnen. Bijen hebben het echter moeilijk: ze lijden sterk onder landbouwgif, parasieten en ziektes. In de pauze kunt u op uw gemak kijken bij het materiaal dat Jan Bos meebrengt.

Miks welzijn heet u deze middag van harte welkom aan de Brugstraat 1 te Joure. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0513-414593 en vragen naar Rosalie de Konink. Opgave vooraf is niet nodig. De entree bedraagt € 4,- (inclusief een consumptie).

De Iepen Doar bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met enkele enthousiaste vrijwilligers. Iepen Doar biedt een afwisselend, informatief en gezellig programma, bedoeld voor iedereen met een brede interesse.