CineMiks vertoont bijzondere speelfilm Le Concert op 20 februari 2013

Op woensdag 20 februari vertoont CineMiks om 19.45 uur de bijzondere speelfilm Le Concert. Le Concert duurt ruim 2 uur en wordt bij Miks op een groot scherm vertoond, voor het (bijna) echte bioscoop gevoel! De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure opent om 19.30 uur en de aanvang van de film is 19.45 uur in de donkere zaal van Miks. De entree bedraagt  € 4,- (inclusief een consumptie).

Deze Franse film uit 2011 laat op meesterlijke wijze het communistische Rusland uit de 20ste eeuw zien; pakkend, maar met de nodige dosis romantiek en humor. Ten tijde van Brejnev, was Andreï Filipov aan het hoofd van het wereldberoemde Bolchoï Orkest en de meest befaamde dirigent van Rusland. Nadat hij weigerde om de joodse muzikanten uit het orkest te zetten, werd hij op het toppunt van zijn carrière ontslagen. Dertig jaar later werkt hij nog steeds voor het Bolchoï Orkest als schoonmaker. Op een avond ziet hij toevallig een fax waarin Théâtre du Châtelet het orkest officieel uitnodigt voor een concert in Parijs. Andreï krijgt een waanzinnig idee. Waarom zou hij zich samen met zijn vroegere collega-muzikanten, die net zoals hij leven van klusjes, niet voordoen als het Bolchoï Orkest en met hen naar Parijs gaan? Eindelijk is het moment gekomen waarop ze wraak kunnen nemen… Hoogtepunt van de film is de vertolking van het vioolconcert van Tschaikowsky. Het is dan ook zeer terecht, dat deze film een Cesar heeft gewonnen voor de beste muziek en het beste geluid.

CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn. Deze activiteit is bedoeld voor iedereen die van films houdt en het leuk vindt om deze samen met anderen te bekijken. En daar hoeft u echt niet 50 jaar of ouder voor te zijn! In het winterseizoen wordt elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, humoristische, indringende en/of inspirerende speelfilm vertoond. CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig; in de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee voldoende tijd voor een praatje.

Wilt u elke maand informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft u dan als belangstellende op via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op de website www.miks-welzijn.nl en op het publicatiebord in de hal van Miks, Brugstraat 1 te Joure.

Wie ’s avonds niet alleen in het donker over straat wil, kan de SVS inschakelen. De vrijwillige chauffeurs van de SVS brengen u tegen een geringe vergoeding naar CineMiks en vice versa.

Bel hiervoor op werkdagen tussen 9.00 en 10.30 uur:  0513-418520 (minimaal één dag van te voren).