Inspirerende lezing voor vrijwilligers verpleeg- en verzorgingshuizen Skarsterlân

Het Vrijwilligers Servicepunt van Miks welzijn heeft woensdag 13 april jongstleden in samenwerking met vier verpleeg- en verzorgingshuizen in Skarsterlân, een lezing georganiseerd. Gerke de Boer hield deze lezing over Belevingsgerichte zorg en Vrijwilligers in de zorg.

In de Oerdracht werden ongeveer tachtig belangstellende vrijwilligers ontvangen. De lezing was bedoeld voor de vrijwilligers van WoonZorg- en behandelcentrum Flecke, zorgcentrum St. Theresia, zorgcentrum Doniahiem en zorgcentrum Vegelin State. De reacties van de vrijwilligers achteraf waren zeer positief. Het jaar 2011 is het Europese jaar van het Vrijwilligerswerk. In Nederland zijn zo’n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en zijn van grote waarde voor de samenleving. In het jaar van het Vrijwilligerswerk willen we al deze mensen in Nederland laten zien hóe belangrijk zij zijn. Om die reden biedt Miks welzijn verschillende activiteiten aan in samenwerking met diverse organisaties.