Fiets informatiedag wederom een succes!

Hoe ouder mensen zijn, hoe onzekerder ze worden op de fiets. En dat is jammer, want het is voor ouderen goed om te blijven fietsen! Dit niet alleen omdat bewegen gezond is, maar ook voor de sociale contacten en het boodschappen doen is het van groot belang. Dat vindt ook Gemeente Skarsterlân. In samenwerking met de fietsersbond, St. 55 + in beweging, de ouderenbonden, het OSS en Miks welzijn is daarom voor de tweede keer een fietsinformatiedag georganiseerd. Deze keer was dat op 15 april, wederom in en rond het gebouw van Miks welzijn.

De gemeente stuurde dit jaar iedere inwoner tussen de 65 en 80 jaar een persoonlijke uitnodiging voor de fietsdag. Vijftig mensen gaven gehoor aan deze oproep en ruim 30 senioren konden deze keer meedoen. De deelnemers fietsten een parcours met allerlei opdrachten. Daarnaast kreeg men een fietskeuring, een gehoor- en ogentest, fietsgymnastiek en werd de theorie bijgeschaafd. Tenslotte fietste men in twee groepen een route door Joure langs gevaarlijke verkeerspunten, welke later werden besproken aan de hand van dia’s. Voor een aantal ouderen zijn deze punten zelfs aanleiding om niet meer door het centrum van Joure te fietsen. De gemeente heeft aandacht voor dit probleem.

De deelnemers vonden het een zinvolle en gezellige dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Misschien is het dan ook iets voor u?