25 jaar Miks welzijn aan de Brugstraat

Aan het eind van de jaren 60 van de afgelopen eeuw was er behoefte aan opvang van jeugd. De initiatiefnemers van Miks welzijn waren ‘betrokken ouders van opgroeiende jeugd’ en vertegenwoordigers van lokale kerken. Na enkele jaren zoeken naar de juiste vorm en locatie is op 25 augustus 1976 het startsein gegeven voor het georganiseerde welzijnswerk in Skarsterlân onder de naam ‘Stichting Open Jeugd en Volwassenwerk Haskerland’.
Na 9 jaar onderdak te hebben gevonden in een voormalig schoolgebouw aan ’t Zand vond Miks haar definitieve thuis op 12 oktober 1985 aan de Brugstraat 1 in Joure.

Tijdens een bijzondere Sociale Lunch die in het teken staat van het verleden, heden en de toekomst van het welzijnswerk staan we stil bij dit jubileum. Als gastspreker zal Henkjan de Blaauw, voorzitter Miks in de 80’er jaren vertellen over het Welzijn van toen. Dhr. Bert Kuiper, burgemeester van Skarsterlân vertelt over het welzijn van nu en de heer Sjoerd IJdema, projectleider “Welzijn nieuwe stijl” zal een beeld over het welzijn in de toekomst geven.